Ebbe a szakágazatba tartozik:
- a nyers növényi olaj (olíva-, szójabab-, pálma-, napraforgó-, gyapotmag-, repce-, mustár-, lenolaj stb.) gyártása
- a nem zsírtalanított liszt és dara gyártása olajos magvakból, dióból vagy olajos magbelekből
- a növényi eredetű finomított olaj (olívaolaj, szójababolaj stb.) gyártása
- a növényi eredetű olaj feldolgozása: gőzzel fúvatás, főzés, dehidratálás, hidrogénezés stb.,
- az emberi fogyasztásra nem alkalmas (nem étkezési) állati eredetű olaj és zsír gyártása
- az olaj kinyerése halból és tengeri emlősökből
- a gyapothulladék, olajpogácsa és más, az olaj gyártása során visszamaradt termék gyártása
- takarmánypogácsa gyártása olajos magvakból
Nem ebbe a szakágazatba tartozik:
- a disznózsír és más állati eredetű étkezési zsír kiolvasztása és finomítása, lásd: 1011
- a margarin gyártása, lásd: 1042
- a nedves gabonamag őrlése, lásd: 1062
- a kukoricaolaj gyártása, lásd: 1062
- az illóolaj gyártása, lásd: 2053
- az olaj és a zsír kezelése kémiai folyamatokkal, lásd: 2059